Actueel2022-08-09T11:42:11+02:00
Loading...

ROBUST op de Earth System Governance Conferentie 2023

Wil je weten hoe elektrische voertuigen de energietransitie juist mogelijk kunnen maken? Partners van project ROBUST vertelden er onlangs alles over tijdens de Radboud Conferentie over Earth System Governance (ESG), georganiseerd door de Radboud Universiteit in Nijmegen en het Earth System Governance Project. Lees verder voor een impressie van de sessie en het terugkijken van de presentaties.

november 6th, 2023|

Veel nieuws bij de tweede ROBUST Klankbord & Feedback Dag

De tweede ROBUST Klankbord & Feedback Dag op 6 juni 2023 stond in het teken van de resultaten van het ROBUST-project tot nu toe en hoe die kunnen bijdragen aan het duurzame energiesysteem van de toekomst. In het Testlab van projectpartner ElaadNL in Arnhem kwamen stakeholders, gebruikers, onderzoekers en experts bij elkaar om samen met ROBUST te komen tot de beste oplossing. We geven een impressie van de bijeenkomst met een verslag en de presentatie.

juli 11th, 2023|

Bidirectioneel laden op Routekaart van Rijk naar Duurzaam Energiesysteem

Energie van zon en wind komt in vlagen en is niet altijd beschikbaar. Hoe kun je vraag en aanbod op het elektriciteitsnet dan toch in balans houden? Dat kan met energie opgeslagen in flexibele bronnen volgens de Routekaart Energieopslag van het Ministerie van Economische Zaken en Klimaat. Mede dankzij project ROBUST staat bidirectioneel laden op die Routekaart als één van de oplossingen.

juni 30th, 2023|

Minister De Jonge en Staatssecretaris Heijnen bezoeken energiebalancerende mobiliteitshub in duurzame woonwijk Wisselspoor deelgebied 1

Persbericht - Hoe kunnen elektrische voertuigen juist de oplossing zijn voor overbelasting van het net? Dat wordt uitgezocht in de nieuwe duurzame woonwijk Wisselspoor in Utrecht. Op 24 mei kwamen Minister Hugo de Jonge en Staatssecretaris Vivianne Heijnen, onder leiding van wethouder Eelco Eerenberg, alles te weten over deze veelbelovende wijk, waar duurzame mobiliteit, een gemengd woon-werk gebied, een autoluwe leefomgeving en de energietransitie samenkomen.

mei 24th, 2023|

Uitnodiging Webinar: ISGAN Award winnaar deelt ervaringen in het realiseren van een bidirectioneel ecosysteem

Nieuwsgierig naar de ervaringen van de ISGAN Award winnaar? Donderdag 20 april deelt Baerte de Brey namens het consortium van bedrijven, kennisinstellingen en overheid, de ervaringen en successen van Smart Solar Charging. Leer meer en geef je nog snel op voor het webinar ISGAN Award 2022 – Excellence of EV Integration in Smart Grid op 20 april om 10 uur.

april 18th, 2023|
Go to Top